Simona Halep s-a mutat din România. În ce țară și-a cumpărat casă VIDEO

de: Beatrice Dumitru
05 12. 2023

Simona Halep se află în centrul unui scandal de dopaj, după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022. Sportiva a luat o decizie cu totul surprinzătoare. Ea a ales să-și vândă casa din România și să se mute în altă țară. Unde și-a cumpărat locuință fostul lider mondial.

În ce țară s-a mutat Simona Halep

Simona Halep traversează cea mai grea perioadă din carieră, după ce a fost suspendată pentru dopaj. Ea a fost depistată pozitiv cu roxadustat și a fost judecată de Tribunalul Sport Resolutions din Marea Britanie, care a decis să o țină patru ani departe de terenul de tenis. Pe 24 octombrie, sportiva a depus apel la TAS și cere ca decizia ITIA să fie anulată şi sancţiunea ”să fie redusă”.

În așteptarea procesului de la TAS, Simona Halep a luat decizia de a se muta din România. În toamna acestui an, sportiva şi-a scos la vânzare vila de lux pe care o avea în Snagov și în care a locuit cu fostul soț, Toni Iuruc. Casa, aflată pe malul lacului, cu o suprafaţă de 420 de mp, cu piscină, teren de tenis și sală de fitness, a fost scoasă la vânzare pentru 4,2 milioane de euro.

Simona Halep a făcut apel la TAS în cazul de dopaj. Sursa foro. Profimedia

Simona Halep ar fi reuşit să vândă imobilul de lux şi a părăsit România. Cu banii primiţi pe casa din Snagov, campioana de la Roland Garros și Wimbledon și- a cumpărat o proprietate în Dubai, unde s-a mutat definitiv, notează Orange Sport. Așa se explică și de ce aceasta este de aproape două luni în Emiratele Arabe Unite, unde se și antrenează.

Simona Halep nu este singura tenismenă care a ales să se mute în Dubai. Și Sorana Cîrstea și-a luat rezidența aici, la sfatul iubitului ei, Ion Alexandru Țiriac.

Ion Țiriac: ”Halep a făcut o singură greșeală”

Deși suspendată, Simona Halep nu stă departe de tenis. Ea se antrenează în Dubai, sperând într-o reducere a pedepsei la TAS. Ion Țiriac, omul care i-a ghidat din umbră cariera româncei, a vorbit despre sentința dată de tribunalul independent de la Londra și a subliniat că este echivalentul unei condamnări la moarte pentru un sportiv de 32 de ani. Mai mult, miliardarul este de părere că Simona Halep a făcut o mare greașeală înainte de a fi prinsă dopată.

Nu-mi spuneți că un jucător de tenis, de 32 de ani, care este negativ vineri, este pozitiv luni cu 0,02 din nu știu ce produs, care ar putea să fie sau nu fie în asta și asta. Și așteaptă de un an și jumătate să vadă ce este. Invenții. Nu e vorba doar de partea pozitivă. Uitați-vă la sângele ei. Când? În iulie anul trecut. Scuzați-mă! Ce ai făcut timp de nouă luni, șase luni? Vii azi cu chestia aia. Deci, privește în urmă și spune, cine acoperă ce?

Citește și: Ion Țiriac, atac înaintea procesului Simonei Halep de la TAS. Mesajul dur transmis de miliardar

Halep a făcut o singură greșeală. În momentul în care cineva zice ceva, ea trebuia să spună, nu vorbi cu mine, vorbește cu echipa mea, ei sunt responsabili și îmi dau ce să beau atunci când mă antrenez. De la 15 ani, până la 32, am făcut 1.555 de controale și tot așa.> Nu totul este alb sau negru. Sunt de acord cu tine. Dar pot să îți spun cu mâna pe Biblie că, din când în când, e nedrept și incorect și illegal, ceea ce fac ei”, a declarat Ion Țiriac, pentru Euronews.

Ce avere are Simona Halep

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, dar și un fin cunoscător al sportului românesc, a dezvăluit sacrificiiile pe care le-au făcut părinții pentru ca Simona Halep să ajungă un nume în sportul alb, dar și ce avere a adunat campioana noastră. Cel poreclit ”Corleone” a spus că sportiva și-a vândut casa pentru a se muta în alta mult mai frumoasă.

”Halep și-a vândut casa să își ia alta mai frumoasă. Are vreo 35-40 de milioane de euro în conturi. Familia ei este de respectat, îi cunosc.

Citește și: Ipoteză uimitoare în cazul de dopaj al Simonei Halep: ”A nenorocit-o! E un lucru necurat”

Ăia și-au vândut casa pentru antrenamente, când era ea pe rampa de lansare. Și-au vândut casa să o susțină financiar. Tatăl ei este un domn, mama ei o doamnă”, a spus recent Dumitru Dragomir.

În total, în întreaga carieră, Simona Halep a câștigat 40,2 milioane de dolari din tenis, fiind întrecută de doar două sportive în istorie: Serena și Venus Williams.